De nieuwste blogartikelen

 • WZGV: wat zal Google vinden?

  Een aspect van het uitzoeken van een naam voor een bedrijf of project is dat het over de laatste jaren belangrijk is geworden hoe die geplaatst wordt in zoekresultaten. Het blijkt dat dit wel eens...

  28 okt 2010 lees meer

 • Een Google Map met bedrijfslogo en routeplanner op basis van jQuery

  Ons artikel dat beschrijft hoe Google Map met een bedrijfslogo en routeplanner op te zetten blijkt populair. Een vraag die we enkele keren hebben gekregen gaat over het gebruik van jQuery in plaats...

  30 sep 2010 lees meer

 • E-mail migreren van mbox naar maildir

  Twee populaire formaten om e-mail op Unix-machines op te slaan zijn mbox en maildir. Elk formaat heeft voor- en nadelen. Migreren van mbox naar maildir is met een klein beetje Python simpel te doen.

  30 aug 2010 lees meer

Binary audit tool vrijgegeven als FOSS project

15 april 2010

tags: complianceconsultancyGPL

Loohuis Consulting en Opendawn hebben het genoegen de vrijgave van de Binary Analysis Tool aan te mogen kondigen. Dit helpt het eenvoudiger en goedkoper te maken om in binaire code te kijken, onbedoelde nalevingsproblemen op te sporen, en de onzekerheid rond het gebruik van Free en Open Source Software te verminderen.

De Binary Analysis Tool is een modulair framework dat assisteert bij nalevingsactiviteiten door een vergelijkbare benadering als die van gpl-violations.org te gebruiken om licensieproblemen vast te stellen in consumentenelektronica. Het vult handmatige analysetechnieken die traditioneel bij code audits worden gebruikt aan door:

De tool is gericht op firmware analyse. Op dit moment is het in staat tot geautomatiseerde extractie van de versie en configuratie van Bysybox, extractie van bestandssystemen, geautomatiseerde controle op de Linux kernel, brute-kracht scanning van firmware en het invoeren van bekende informatie in een knowledge base.

De Binary Analysis Tool is vrij verkrijgbaar onder de Apache licentie, zodat iedereen het kan gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren, en kan deelnemen aan doorontwikkeling via de project homepage.

Je kan meer te weten komen over de tool en deze kostenloos downloaden op http://www.binaryanalysis.org