De nieuwste blogartikelen

 • WZGV: wat zal Google vinden?

  Een aspect van het uitzoeken van een naam voor een bedrijf of project is dat het over de laatste jaren belangrijk is geworden hoe die geplaatst wordt in zoekresultaten. Het blijkt dat dit wel eens...

  28 okt 2010 lees meer

 • Een Google Map met bedrijfslogo en routeplanner op basis van jQuery

  Ons artikel dat beschrijft hoe Google Map met een bedrijfslogo en routeplanner op te zetten blijkt populair. Een vraag die we enkele keren hebben gekregen gaat over het gebruik van jQuery in plaats...

  30 sep 2010 lees meer

 • E-mail migreren van mbox naar maildir

  Twee populaire formaten om e-mail op Unix-machines op te slaan zijn mbox en maildir. Elk formaat heeft voor- en nadelen. Migreren van mbox naar maildir is met een klein beetje Python simpel te doen.

  30 aug 2010 lees meer

Welkom op de Loco website

Loco (kort voor Loohuis Consulting) is een bedrijf dat gespecialiseerd is in training, consultancy, hosting en software ontwikkeling rondom Free en Open Source Software. Loco is gebaseerd op een sterke basis van kennis, ervaring, en contacten binnen de Open Source gemeenschap.

Hosting en development

Loco biedt hosting op maat aan voor websites en -applicaties. In het bijzonder biedt Loco hosting aan van een variatie aan Open Source pakketten voor doelen zoals sociale netwerken, wiki's en software ontwikkeling. In aanvulling daarop ontwikkelt Loco webapplicaties, en past het bestaande software aan, of breidt die uit. Loco treedt vaak op als de ontwikkelingspartner voor bedrijven en organisaties die niet de mogelijkheden hebben om hun eigen hosting en ontwikkeling te doen.
> lees meer over hosting en ontwikkeling

Consultancy

Loco is een van de weinige bedrijven in de wereld die commerciële GPL license compliance engineering diensten aanbiedt. Het toenemende gebruik van Free Software vereist een goed begrip van de licenties die in gebruik zijn en de beste gebruiken in de inzet, inzetprocessen en naleving. De Loco consultants hebben praktische ervaring op dit gebied, met name wat betreft embedded devices.
> lees meer over consultancy